Παρουσίαση νέων εστιατορίων

Μετακινηθείτε προς τα κάτω

Το γαστρονομικό τοπίο της Γλυφάδας συνεχίζει να εξελίσσεται, καλωσορίζοντας μια σειρά από νέα εστιατόρια που απευθύνονται σε διαφορετικούς ουρανίσκους. Από εκλεπτυσμένα μπιστρό μέχρι αυθεντικές περουβιανές εμπειρίες, εδώ είναι μια επιμελημένη επιλογή από αξιόλογα νεοεισερχόμενα και τα πιάτα που ξεχωρίζουν:


1. Sebastian - Γαλλοαμερικανικό μπιστρό

Το Sebastian βρίσκεται στο Ace Hotel Athens και προσφέρει ένα αρμονικό μείγμα γαλλικής και αμερικανικής κουζίνας μπιστρό. Το μενού δίνει έμφαση στα εποχικά μεσογειακά υλικά, παρουσιάζοντας πιάτα που είναι ταυτόχρονα ανακουφιστικά και καινοτόμα.

Υπογεγραμμένα πιάτα:

  • Ψητός αστακός στη σχάρα: Ο αστακός του Ιονίου σερβίρεται με βούτυρο βοτάνων ογκρατέν και πατάτες τηγανιτές.
  • Μπριζόλα Au Poivre: Ψητό φιλέτο στα κάρβουνα συνοδευόμενο από σάλτσα πιπεριού και πατάτες τηγανιτές.
  • Τηγανίτες με ρικότα: Κεράσια, κρέμα λεμονιού και ζαχαρωμένα φιστίκια Αιγίνης.
  • Μπιφτέκι Portobello Burger: Μανιτάρια πορτομπέλο με λαχανοσαλάτα και μαγιονέζα μουστάρδας.OpenTableSebastian Bistro

Πηγή: Sebastian Athens MenuSebastian Bistro+1Instagram+1


2. Ora by Ettore Botrini - Μεσογειακή κουζίνα

Το Ora βρίσκεται στο θέρετρο One&Only Aesthesis και παρουσιάζει ένα σύγχρονο μεσογειακό μενού που επιμελήθηκε ο διάσημος σεφ Ettore Botrini. Το εστιατόριο δίνει έμφαση στην ελληνο-ιταλική συγχώνευση, προσφέροντας πιάτα που εξυμνούν τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις και των δύο περιοχών.Instagram

Υπογεγραμμένα πιάτα:

  • Σαλάτα Σπανακόπιτας: Μια αποδομημένη εκδοχή της κλασικής ελληνικής σπανακόπιτας.
  • Αρνίσια παϊδάκια: Ψημένα στη σχάρα και καρυκευμένα, αντανακλώντας τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις.Facebook

Πηγή: Ora του Ettore Botrini


3. Manko - Περουβιανή κουζίνα

Το Manko, που βρίσκεται επίσης στο συγκρότημα One&Only Aesthesis, εισάγει τη σύγχρονη περουβιανή κουζίνα στη Γλυφάδα. Το εστιατόριο προσφέρει ένα ζωντανό μενού με παραδοσιακές περουβιανές γεύσεις με μια σύγχρονη πινελιά.

Υπογεγραμμένα πιάτα:

  • Cebiche: Φρεσκομαγειρεμένο με ένα μείγμα εσπεριδοειδών και μπαχαρικών, που αναδεικνύει την ουσία των περουβιανών θαλασσινών.
  • Κρέατα σχάρας: Μαριναρισμένα και μαγειρεμένα στην εντέλεια, αντανακλώντας την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά του Περού.

Πηγή: Manko ΑθήναTripadvisor+4Manko Athens+4Facebook+4


4. Basegrill Γλυφάδα - Γεύματα με επίκεντρο το κρέας

Επέκταση του φημισμένου Basegrill στο Περιστέρι, αυτή η τοποθεσία στη Γλυφάδα συνεχίζει την παράδοση του φαγητού από τη μύτη στην ουρά. Το μενού παρουσιάζει κορυφαίες κοπές, σπιτικά λουκάνικα και μια επιλογή ελληνικών κρασιών.

Υπογεγραμμένα πιάτα:

  • Μαύρα χοιρινά λουκάνικα: Κατασκευασμένο από αρχαίες ελληνικές φυλές, προσφέροντας ένα μοναδικό γευστικό προφίλ.
  • Picanha Rump Cap: Ένα γενναιόδωρο κομμάτι, ιδανικό για μοίρασμα, ψημένο στη σχάρα στην τελειότητα.
  • Σαγανάκι με παλαιωμένη γραβιέρα: Ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με τυρί, που αναδεικνύει τα τοπικά προϊόντα.Athens Insider+1Basegrill Athens+1

Πηγή: Basegrill Γλυφάδα ΜενούBasegrill Αθήνα


5. Ethos Athens - Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα

Το Ethos Athens προσφέρει μια σύγχρονη προσέγγιση στα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. Το εστιατόριο εστιάζει σε φρέσκα, τοπικά προμηθευόμενα υλικά, προσφέροντας ένα μενού που ισορροπεί την καινοτομία με τις κλασικές γεύσεις.Manko Athens+2Basegrill Athens+2OpenTable+2

Υπογεγραμμένα πιάτα:

  • Γαρίδες Σαγανάκι: Γαρίδες Jumbo μαγειρεμένες σε ελαφριά σάλτσα ντομάτας με φέτα.
  • Χταπόδι στη σχάρα: Μεσογειακό χταπόδι σούσι, σερβιρισμένο με κρεμμύδια και κάπαρη.
  • Σούπα Αυγολέμονο: Μια κλασική σούπα αυγολέμονο με κοτόπουλο και κριθαράκι.Ethos

Πηγή: Ethos Athens MenuEthos


6. Epos Burger - Έννοια Smash Burger

Για μια πιο χαλαρή επιλογή φαγητού, το Epos Burger ειδικεύεται στα smash burgers που παρασκευάζονται με υλικά υψηλής ποιότητας. Το εστιατόριο έχει κερδίσει γρήγορα τη δημοτικότητα των ντόπιων για τις γευστικές του προτάσεις και την χαλαρή ατμόσφαιρα.

Υπογεγραμμένα πιάτα:

  • Burger House Smash Burger: Ένα κλασικό μπιφτέκι με ζουμερό μπιφτέκι και σάλτσα με την υπογραφή του.
  • Διπλό μπιφτέκι Smash Burger: Για όσους αναζητούν μια επιπλέον απόλαυση, με δύο μπιφτέκια και λιωμένο τυρί.

Πηγή: Epos Burgers InstagramInstagram


Η γαστρονομική σκηνή της Γλυφάδας το 2025 χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία και καινοτομία. Από πολυτελή μπιστρό και μεσογειακά fusion μέχρι σύγχρονα ελληνικά εστιατόρια και gourmet burgers, το προάστιο προσφέρει πληθώρα επιλογών για να ικανοποιήσει διάφορες γαστρονομικές προτιμήσεις. Είτε αναζητάτε μια πολυτελή γευστική εμπειρία είτε ένα απλό γεύμα, τα νεότερα εστιατόρια της Γλυφάδας προσφέρουν ένα πλούσιο μωσαϊκό γεύσεων και ατμόσφαιρας για να εξερευνήσετε.

Σημείωση: Για κρατήσεις και τα πιο ενημερωμένα μενού, επισκεφθείτε τις αντίστοιχες ιστοσελίδες των εστιατορίων ή επικοινωνήστε απευθείας μαζί τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κλείστε το
elGreek